Menu
P

Selvmordstanker

Livet kan blive så hårdt, smertefuldt og uudholdeligt, at tanken om, at det ville være bedre ikke at være her længere og være død, melder sig. Dette gælder især, hvis man er ramt af psykiske problemer, depression eller andre problemer, som synes uløselige. Det kan være svære problemer i familien. Det kan være uløselige konflikter eller valg, der opleves umulige. Det kan være en begivenhed med store tab, som at miste den, man elsker, eller at lide store tab, hvor man oplever at miste sin identitet eller sit helbred.

Tanker om selvmord er for de fleste meget skræmmende og lidelsesfulde. Hvis du, eller nogen du kender, har alvorlige tanker om selvmord, er det en alvorlig situation, hvor der er brug for professionel hjælp.

Netop samtale er vigtig ved tanker om selvmord. Der kan også være brug for lægehjælp og medicin, som kan lindre og forandre den tunge sindsstemning. Samtidig er der brug for samtale med én, som kan hjælpe med at åbne op for nye perspektiver, hvor selvmord ikke længere synes at være den eneste eller den bedste løsning.

Måske føler den, der tænker på selvmord, at det er håbløst, og at alt er prøvet. Men det er ikke rigtigt. Der er altid nye muligheder, også selv om den, der tænker på selvmord, ikke kan se det.

Der er altid nogen, der rammes af en stor sorg, når en tager sit eget liv. Det gælder ikke mindst i forholdet til børn, hvor selvmord er et af de allerstørste svigt. VIGTIGT VED SELVMORDSTANKER: DER ER HJÆLP AT FINDE. Find en god ven, et familiemedlem eller en kollega, som kan rumme dig i din smerte og hjælpe dig til, at du får den hjælp du har brug for.

Læger, psykologer og præster er professionelle, som er vant til at hjælpe selvmordstruede.

Jeg har specifik erfaring med at hjælpe mennesker, der tænker/har tænkt på selvmord.

Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du selv eller en, du kender har tanker om at tage sit eget liv.

 

Tlf. 616 515 59, eller e-mail: jette@grooss.net

Psykolog Jette Grooss, Sindal