Menu
P

Søvnproblemer

Eksperterne regner med, at 10-15 % af befolkningen lider af søvnproblemer og har problemer med at sove regelmæssigt og få en søvn af en tilfredsstillende kvalitet og længde.

Ofte har søvnproblemer psykiske årsager så som stress, konflikter, depression eller problemer, som gør én urolig, så man ikke kan slappe af og falde til ro, hvilket er en forudsætning for en god søvn. Søvnproblemer på grund af stress er især udbredte.

Hvis man lider af søvnproblemer, er det vigtigt at finde en løsning, som kan hjælpe én til at få den nødvendige nattesøvn. Tilstrækkelig nattesøvn af en god kvalitet er særdeles vigtig for ens sundhed og velbefindende. Derfor er det ikke sundt at presse sig selv og skære ned på søvnen. På sigt gør mangel på søvn én mere sårbar og disponeret for at blive alvorligt syg. Forskning viser en tydelig sammenhæng mellem øget sygefrekvens og manglende eller dårlig nattesøvn. Af samme årsag har nattevagt og natarbejde i større omfang vist sig at være sundhedsskadelig bl.a. med en øget risiko for at udvikle kræft.

Som psykolog kan jeg hjælpe dig med at afklare årsagerne til søvnproblemer og i mange tilfælde hjælpe dig med redskaber til en bedre nattesøvn.

 

Tlf. 616 515 59, eller e-mail: jette@grooss.net

Psykolog Jette Grooss, Sindal